Caută în acest site

Prima pagină arrow Noutăți arrow Aspecte reflectate în mass-media privind întâlnirea avocaţilor buzoieni cu...
Aspecte reflectate în mass-media privind întâlnirea avocaţilor buzoieni cu... Imprimare E-mail
29 noiembrie 2011

Aspecte reflectate în mass-media privind întâlnirea avocaţilor buzoieni cu reprezentanţii Baroului Tournai - Belgia

 

  

Baroul Buzău şi-a reînnoit colaborarea cu Baroul belgian din Tournai

 

Zilele acestea, Baroul de Avocaţi Buzău a primit vizita delegaţiei “fraţilor” belgieni din cadrul Baroului Tournai. Bazele colaborării au fost puse încă din anul 1998 şi, după cum afirma ieri decanul Ba­roului Buzău, avocatul Adrian Tudorancea, colegii săi au intrat în Europa înaintea Ro­mâ­niei. “Avem ca oaspeţi re­pre­- zentanţi ai Baroului Tournai şi cei doi copreşedinţi ai acestei mici delegaţii. Sper să fie o colaborare benefică în conti­nuare din care să profite, în principal, tinerii avocaţi, pentru că putem spune că noi, Baroul Buzău, am intrat în Europa înaintea României. Mul­ţumesc tuturor membrilor Consiliului Baroului ca­re au acceptat această co­laborare, precum şi ti­nerilor care s-au implicat în această activitate”, a spus ieri, la sem­narea protocolului, deca­nul Adrian Tudorancea. La ac­ţi­u­ne a fost pre- ­zent şi fostul de­can al Baroului Buzău, avocat Culicovschi, ce a ţinut să le o­fere membrilor delegaţiei din Belgia câte un exemplar din ultimul său vo­lum. Cât despre re­pre­zen­- tanţii Baroului Tournai, Martine Henry, Helene Malfrere, Mathieu Parrat şi Anne Sophie Petit, aceştia s-au declarat încântaţi de reînnoirea legăturilor de pri­e­te­nie.

“Vreau să mulţumesc fon­da­torilor acestui schimb de ex­perienţă pentru că ne-au per- ­­mis să dezvoltăm legă­tu­rile de prietenie şi pentru că au reuşit să ne facă să ducem mai departe această acţiune”, a spus Mathieu Parrat.●

 

 http://www.stradadebuzau.ro/?p=5471

 

 

 

După Baroul Buzău, magistraţii belgieni au ajuns în plenul CSM

 

După cum spunea decanul Baroului Buzău, avocatul Adrian Tudorancea, la evenimentul prilejuit de semnarea „cartei prieteniei” cu Baroul din oraşul belgian Tournai, „Buzăul a intrat în Europa înaintea României”, se pare că aşa este.
Asta, pentru avocaţii buzoieni au reuşit să fie cu un pas înaintea Consiliului Superior al Magistraturii, care ieri a primit la plen vizita unei delegaţii de magistraţi din Belgia, reprezentanţi ai Înaltului Consiliu pentru Justiţie. Iar dacă avocaţii buzoieni se află într-o relaţie de prietenie cu omologii lor din Belgia încă din anul 1998, pe când decan al Baroului era avocatul Geor­ge Popescu, magistraţii din cadrul CSM îşi propun ca de abia de acum înainte să intensifice relaţiile bilaterale cu instituţiile omologe, în vede­rea consolidării schimbului de experienţă şi, eventual, a pre­luării celor mai bune practici organizaţionale şi în domeniul reformei judiciare. Se pare că la CSM, discuţiile dintre ma­gistraţii belgieni şi cei români s-au învârtit în jurul sistemelor de recrutare şi numire a magistraţilor.

La întâlnirea de ieri a fost invitat însuşi ministrul Jus­tiţiei, buzoianul Cătălin Predoiu, îm­preună cu procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

 

 

http://www.stradadebuzau.ro/?p=5594

 
© 2018 Baroul Buzau
Webdesign: George Acu