Caută în acest site

Prima pagină arrow Noutăți arrow Știri arrow UNBR - Cu privire la inscrierea candidatilor la examenul de primire in profesia de avocat pentru...
UNBR - Cu privire la inscrierea candidatilor la examenul de primire in profesia de avocat pentru... Imprimare E-mail
12 august 2014

UNBR - Cu privire la inscrierea candidatilor la examenul de primire in profesia de avocat pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar sau, respectiv, a calitatii de avocat definitiv.

 

U.N.B.R.
Nr. 286-ORG-2014
Data: 09/08/2014

 

Catre

DECANII BAROURILOR

 

Cu privire la inscrierea candidatilor la examenul de primire in profesia de avocat pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar sau, respectiv, a calitatii de avocat definitiv, va comunicam urmatoarele:

 

Inscrierea candidatilor se va realiza in baza prezentarii tuturor inscrisurilor prevazute de Statutul profesiei de avocat si de Regulamentul de examen. Cat priveste cerinta depunerii diplomei de absolvire a studiilor juridice cu durata prevazuta de lege si a foii matricole aferente, potrivit art. 4 alin. 5 al Hotararii Consiliului UNBR nr. 962/24 mai 2014, singura exceptie o reprezinta cazul absolventilor promotiei 2014, care, daca nu au primit diplomele de absolvire si foile matricole de la institutiile de invatamant superior juridic de la care provin, vor putea depune, in mod provizoriu,  adeverinte de absolvire. In acest context nu prezinta relevanta "practica" unor institutii de invatamant superior juridic de a nu elibera absolventilor lor, timp de mai multi ani, diplome de absolvire si foi matricole, situatie in care raspunderea pentru efectele produse de aceasta revine in exclusivitate acestor institutii.

Cat priveste cerinta depunerii altor inscrisuri prevazute de Statut si Regulament, potrivit art. 4 alin. (4) al aceleiasi Hotarari a Consiliului UNBR, situatii de exceptie pot reprezenta numai acele cazuri in care nedepunerea acestora este cauzata de imprejurari imprevizibile si insurmontabile. In astfel de situatii, barourile vor analiza daca motivele invocate de candidati se incadreaza in cazurile de imposibilitate mentionate si vor aprecia daca vor accepta depunerea provizorie a dosarului incomplet, caz in care vor solicita candidatilor in cauza, sub sanctiunea neprimirii cererii de inscriere, sa completeze cererea-tip anexata prezentei (utilizata si in sesiunea 2013 a examenului), prin care acestia se obliga ca, in cazul in care cererea va fi aprobata de Comisia Permanenta a UNBR in sedinta din 4 septembrie a.c., sa prezinte inscrisul lipsa pana la data prevazuta in art. 4 alin. (4) al Hotararii Consiliului UNBR nr. 962/24 mai 2014.

In cazul in care barourile au primit deja, pana la data prezentei, dosare de inscriere fara luarea in considerare a celor de mai sus, acestea vor reanaliza, in regim de urgenta, aceste dosare si vor dispune respingerea cererilor de inscriere insotite de dosar incomplet sau, dupa caz,  vor convoca pe candidatii in cauza in vederea depunerii declaratiei mentionate mai sus, informand de indata, in scris, Comisia Permanenta a UNBR asupra tuturor acestor cazuri, cu precizarea motivelor care au fost avute in vedere pentru luarea masurii dispuse.

 

av. dr. Gheorghe Florea
Presedintele U.N.B.R. 

 
Click pentru a descărca fișierul Cerere - Comisia Permanenta Dosar Incomplet 2014.docx
 
© 2018 Baroul Buzau
Webdesign: George Acu